MCNH Open beker-/ Clubcrossen

Inschrijven kan vanaf 9.00 uur bij het jurygebouw op het circuit. De trainingen beginnen om 10.00 uur. Het starthek voor de eerste klasse, de mini’s, valt om 11.30 uur. De clubcross commissie van de MCNH zorgt er voor dat de baan in perfecte conditie is zo dat de rijders goed kunnen presteren.

Ook rijders die geen lid zijn kunnen aan deze clubwedstrijden meedoen en strijden om de dagprijzen. Voor de beste 3 rijders van alle klassen zijn er bekers te winnen. Alle mini rijders krijgen een mooi aandenken. Deelname is mogelijk in de volgende klassen:

– Brommerklasse (CC-1&3 Demo-wedstrijd en CC 4,5 & 6 Wedstrijd)
– 50cc/mini’s
– 65cc (kleine en grote wielen apart geklasseerd)
– 85cc (kleine en grote wielen apart geklasseerd)
– MX2 B-klasse (125cc 2T en 250cc 4T)
– MX1 B-klasse (250cc 2T en 450cc 4T)
– 40+ klasse (vanaf leeftijd van 40 jaar)
– Superklasse (Motocross licentiehouders, Inters Enduro en Inters Supermoto)

Voor de actuele wedstrijd data van de MCNH voor dit seizoen is te vinden in de Agenda.
In de Agenda kunt u de categorie Motorcross selecteren om alle motorcross gerelateerde evenementen weer te geven, deze kunt u automatisch opslaan in uw eigen agenda.

Aanmelden voor de MCNH Open beker-/ Clubcrossen voor het seizoen 2017 kan via de volgende link:
Inschrijven MCNH Open beker-/Clubcrossen

Ook in 2017 zal de MCNH-clubklasse worden voortgezet. Deze klasse rijdt gelijk na afloop van de 2e manche van de Superklasse één manche per wedstrijddag. Aan de MCNH-clubklasse kunnen rijders meedoen uit de klassen 85cc GW, MX2B, MX1B, 40+ en Superklasse. De MCNH-clubklasse is voor alle rijders toegankelijk die de op de dag hebben meegereden in hun eigen klasse. Alleen MCNH clubleden worden in de uitslag opgenomen. Een KNMV cross- of off-road licentie is verplicht.

Houders van een Motocross licentie vanaf 125cc (KNMV Jeugd, Cup, Nationaal en Inter of gelijkwaardig van andere bond) of Inter Enduro of Inter Supermoto licentie moeten deelnemen in de Superklasse, zij kunnen dus niet deelnemen in de klassen MX2B en MX1B. Een uitzondering voor licentiehouders van 40 jaar en ouder, zij mogen in de 40+ klasse deelnemen (bij vooraanmelding voor aanvang van het seizoen moet de keuze worden gemaakt).

UITSLAGEN WEDSTRIJDEN MCNH

Klik voor de algemene Mylaps internet pagina hier en zoek op MCNH
Of
Klik hier voor de MCNH eindstanden van de kampioenschappen.

Brommerklasse bij de MCNH

Brommerklasse keert terug tijdens de Open beker-/Clubcrossen in het seizoen 2017. Afgelopen zaterdag kwam er een groep brommer jongens langs in het Koetreehuus om de plannen te bespreken. Het lijkt erop dat er animo is om een leuke klasse te vullen, en daarom organiseert de MCNH bij Clubcross 1 (08-04) & 3 (13-05) van het seizoen 2017 een demo-wedstrijd. De brommerklasse zal ook worden toegevoegd aan Clubcrossen 4, 5 en 6 en het Heldersfees. Er wordt in eerste instantie geen onderscheid gemaakt tussen verschillende brommer en zullen dus bij elkaar in rijden.

Er wordt in de brommerklasse ZONDER transponder gereden!

De demo-wedstrijden:

Brommer rijden kan natuurlijk niet onverzekerd, er is met de KNMV een overeenkomst afgesloten zodat de rijders de twee demo-wedstrijden kosteloos verzekerd zijn. De brommerrijders dienen zich s ’ochtends voor aanvang van de demo-wedstrijd aan te melden in het Koetreehuus.

Om de rijders te stimuleren heeft de MCNH besloten voor de twee demo-wedstrijden ook geen inschrijvingsgeld te vragen. De twee demo-wedstrijden zullen voor de brommerrijders qua deelname dus geheel kosteloos zijn.

Overige wedstrijden:

Wanneer er genoeg animo is voor de brommerklasse zal de MCNH de brommerklasse ook toevoegen aan het programma van de Clubcrossen 4, 5 en 6 en natuurlijk het Heldersfees. Echter dient de brommerrijder dan te beschikken over een KNMV Basis Sport Licentie. Ook voor trainen op het Circuit de Koetree moet men in het bezit zijn van deze KNMV licentie.

Aanvragen KNMV Basis sport licentie

Tarieven:

Wedstrijden brommerklasse (in 2017 geheel gratis ook CC 4, 5 & 6):
Niet Leden:        €8,-
Leden:                 €6,-

Trainen brommers: €5,- per keer (In het bezit zijn van een KNMV Basis sport licentie)
MCNH lid + Mini Koetreekaart: Hele jaar gratis trainen. (In het bezit zijn van een KNMV Basis sport licentie)

De brommers kunnen op maandag en woensdag op de mini baan trainen en zaterdag van 13:00 tot 14:00 op de grote baan daarna tot 17:00 op de mini baan. (Mits het Circuit geopend is, dit kunt u checken op www.mcnh.nl)

GRATIS LIDMAATSCHAP VOOR NIEUWE JEUGDLEDEN OOK IN 2017.
Om de stap naar de motorsport nog kleiner te maken biedt de MCNH elk nieuw jeugdlid tot 16 jaar (t/m 15 jaar) een gratis lidmaatschap aan voor 2017.

Lid worden kan via de volgende link: http://www.mcnh.nl/algemeen/tarieven/

Ook dient een rijd(st)er beschermd te zijn als hij/zij op circuit de Koetree rijdt. Het is reglementair verplicht om beschermende kleding te dragen. De uitrusting van de rijd(st)er bestaat uit:

 Verplicht:
– Cross-shirt (Lange mouw)
– Crosslaarzen
– Crosshelm
– Crossbroek
– Crossbril
– Crosshandschoenen

 Aanbevolen:
– Bodyprotector
– Elleboogbeschermers
– Kniebeschermers/braces
– Nek protectie (bijv. Leat Brace)
– Niergordel

 Verboden:
– Het rijden met een helm camera (Bijv. Go Pro)

Als u vragen heeft kunt u contact op nemen met: ccc@mcnh.nl of Arjen Nekkers +31 6 51965840.