Op zaterdag 14 oktober organiseert de M.C.N.H. de jaarlijkse enduro wedstrijd, de Heuvelrit, meetellend voor het Nederlandse Kampioenschap. Dit jaar alweer de 55e editie van één van de mooiste enduro’s van Nederland, door de Hellendoornse bossen, de beruchte Diepe Zandkuil en de uitgestrekte maislanden.

Klik hier voor de praktische informatie
Klik hier voor informatie over de off-road

Start locatie
De start en finish vindt plaats bij Circuit de Koetree in Hellendoorn. Hier wordt gezorgd voor genoeg parkeergelegenheid. In het clubhuis bij Circuit de Koetree is een hapje en een drankje verkrijgbaar.
Route naar circuit de Koetree, Koetreeweg 20 in Hellendoorn
Volg vanaf het dorp Hellendoorn de borden “Avonturenpark Hellendoorn”, vanaf Avonturenpark richting Luttenberg, ca. 1 km. Rechtsaf Kathuizenweg inslaan, 2e zandweg rechts Koetree inslaan, na ca. 400 m ligt het circuit.
LET OP. Het circuit is dit weekend alleen bereikbaar via de Kathuizenweg.

De route
De route is zo’n 75 km lang, en wordt 3x gereden, met onderweg 1 tijdcontrole. De tweede tijdcontrole is weer bij de startlocatie bij Circuit de Koetree in Hellendoorn.

Crossproeven:
Putoline Dauwpop proef

start Circuit de Koetree, Hellendoorn.
De Dauwpop-proef start bij het crosscircuit de Koetree en van daaruit richting het Dauwpopterrein met het kleine zandgat met de beruchte ‘Steile wand’. Een proef die door de lengte, de lange paden met de diepe knipgaten en de ‘Steile wand’, het uiterste vergt van de conditie van de rijders.

2Masters Diepe Zandkuil proef
De Zandkuilproef is de bekende klassieker waar de enduro in Hellendoorn om bekend staat. De proef rond het grote zandgat, ‘De Zandkoele’. Heel veel knippen en wortels maken dit tot een stevige enduroproef waar het altijd goed opletten is, een schuiver is zo gemaakt en de bomen staan altijd (te) dichtbij.
LET OP: STRENGE PARKEERCONTROLE BIJ DE ZANDKUIL
Wij vragen jullie medewerking bij het parkeren bij de Zandkuil proef. We krijgen al een aantal jaren klachten van omwonenden en van Hotel de Uitkijk. Omdat iedereen zo dicht mogelijk bij de zandkuil wil parkeren zijn huizen en het hotel vaak onbereikbaar, vooral door het asociale parkeren van het publiek. Dus bij deze de oproep, hou je aan de regels. Laten we er met elkaar voor zorgen dat we de komende jaren ook nog een proef op deze locatie kunnen houden.
Er zullen in de buurt van de zandkuil parkeerverboden gaan gelden. En met de politie is afgesproken dat hier streng op wordt gecontroleerd. Dus bespaar ons ergernis en jezelf een boete, HOU JE AAN DE REGELS en de aanwijzingen van de verkeersregelaars ter plekke.

Sherco/Bennink Extreme proef,
start Overwaterweg 27 Nijverdal.
De Sherco/Bennink Extreme proef voert door het bos aan de Overwaterweg; een uitdagende proef met flink wat houtwerk om tussendoor te manoeuvreren.

Inschrijving
De inschrijving gaat via de website van de KNMV, www.knmv.nl en zal ergens in september starten.

Vragen?
Voor vragen kunt u contact opnemen met de M.C.N.H. via enduro@mcnh.nl

Overnachten

Wil je tijdens de enduro overnachten in Hellendoorn dan ben je van harte welkom. Er zijn diverse overnachtingslocaties in Hellendoorn en omgeving.

TIP van de MCNH.
Hotel Landgoed de Uitkijk
Boek bij hotel Landgoed de Uitkijk. Uitkijk ligt dichtbij de startlocatie, circuit de Koetree in Hellendoorn. En het hotel ligt direct aan de spectaculaire Enduro Proef de ‘Diepe Zandkuil’.
Meer informatie op www.landgoeddeuitkijk.nl

B&B de Geertruidahoeve
Boek bij deze B&B op loopafstand van de startlocatie, circuit de Koetree in Hellendoorn.
Meer informatie op www.geertruidahoeve.nl

Overzicht van de Overnachtingslocaties in Hellendoorn

Hotels
Hotel Landgoed De Uitkijk
Hellendoornsebergweg 8
7447 PA Hellendoorn
0548 – 654 117
info@landgoeddeuitkijk.nl
www.landgoeddeuitkijk.nl

Fletcher Hotel Hellendoorn
Johanna van Burenstraat 9
7447 HB Hellendoorn
0548 – 655 425
info@hotelhellendoorn.nl
www.hotelhellendoorn.nl

Bungalowparken, Campings en overige overnachtingslocaties in Hellendoorn en omgeving
Op de website van de VVV Hellendoorn vind je alle overnachtingslocaties in de gemeente Hellendoorn:
www.visithellendoorn.nl

De gemeente Hellendoorn ligt op de grens van regio’s Salland en Twente. Voor overnachtingslocaties in de regio Salland:
https://www.verslingerdaansalland.nl/overnachten/

Voor overnachtingslocaties in de regio Twente:
https://www.visittwente.nl/overnachten/