49e veteranen en klassieker rit voor motoren van de Motorclub Nijverdal Hellendoorn.

Zaterdag 3 en zondag 4 juli organiseren wij, de Motorclub Nijverdal Hellendoorn, de 49e VMC rit voor veteranenmotoren en klassieker motoren in Hellendoorn. Natuurlijk zijn we nog afhankelijk van de regelgeving omtrent het Covid-19 virus, maar wij gaan er van uit dat het in het eerste weekend van juli lukt om dit weekend te organiseren.

Mocht het organiseren vanwege aanscherpingen van regels niet mogelijk zijn zal dit via de VMC-site bekend worden gemaakt, controleer dit in de laatste week voor de rit dus wel even.

Wel vragen wij de deelnemers om zich aan de op dat moment geldende regels te houden, wij zullen zorgen dat dit mogelijk is.

Wederom is onze rit opgezet als tweedaagse rit, onze uitzetters hebben voor jullie twee prachtige routes uitgezet door de omgeving van Hellendoorn.

De ritten worden gehouden volgens de regelementen van de VMC en gaan beide over een traject van circa 90 kilometer door het mooie coulissenlandschap rondom Hellendoorn.

Natuurlijk hebben we er wat uitdagingen ingestopt, zoals wat kleine bergjes, mooie lange wegen door het coulisenlandschap, maar ook kleine bochtige stukken zijn opgenomen in de route, afwisselend met weidse blikken over de velden en door prachtige bossen in onze omgeving.

Op zaterdag laten we jullie de omgeving ten westen van Hellendoorn zien, mooie wegen door het Sallandse landschap en kruisen de Sallandse Heuvelrug

Zondag zoeken we de oostkant van ons mooie dorp op, meer in de richting van het Twentse land met haar eigen karakteristieke landschap.

Tijdens zowel de zaterdag route als de zondag route zijn 2 pauzes opgenomen.

Als eerste een korte pauze waar een verfrissing en versnapering wordt aangeboden, bij dit pauze punt hebben we 15 minuten pauze, tijd door jullie zelf in de gaten te houden.

Zoals jullie van ons inmiddels gewend zijn hebben we voor de lunchpauze van een uur weer mooie locaties uitgezocht, waar een lunchkaart beschikbaar is, kosten hiervan zijn voor rekening van de deelnemers zelf.

Zaterdag lunchen we in net buiten een dorpje, bij een gelegenheid met voldoende terrasruimte en parkeerruimte voor jullie motoren.

Voor de lunch op zondag keren we terug naar Hellendoorn, onze inmiddels traditonele pleisterplaats in het centrum van Hellendoorn

De tijdkaarten worden dus niet ingenomen bij de lunch, hier is één uur pauze vastgesteld, door jullie zelf in de gaten te houden. De kaarten worden ergens op de middagroute ingenomen, zodat er ook ruimte is voor vrij rijden.

Bij alle pauzeplaatsen zijn klokken aanwezig om jullie vertrektijd zelf in de gaten te houden!

Ook dit jaar hebben we de beschikking over een royale bezemwagen, welke we natuurlijk hopen niet nodig te zijn.

De prijsuitreiking zal op zaterdag en zondag direct na de rit bij het clubhuis van de MCNH plaatsvinden.

Naast de VMC motoren is het ook mogelijk met een klassieke motor, dus van bouwjaar na 1940 te starten, deze starten voor de VMC motoren aan.

Vooraf inschrijven voor deze ritten is wenselijk en kan op een aantal manieren:

Via de site www.vmc-hellendoorn.nl, hier is het inschrijfformulier te downloaden en deze kan dan gemaild worden naar marcel@madmax-diesajn.nl

Met het inschrijfformulier van de VMC , deze kan per mail gezonden worden naar marcel@madmax-diesajn.nlof per post naar Ninaberlaan 33 7447 AA Hellendoorn.

En natuurlijk tijdens een van de (hopelijk) komende ritten door je te melden bij Ilona of  Marcel Schuurman, wij hebben dan inschrijfformulieren bij ons.

Inschrijven kan ook ter plaatse op zaterdag en zondag vanaf 9.00 uur bij het clubhuis van de MCNH aan de Imminkservestraat 4 in Hellendoorn.

Deelname aan de rit kost per motor/per dag  € 10,–, deze dienen op de dag van de rit aan de inschrijftafel in het clubhuis te worden voldaan, bij voorkeur gepast. De koffie in het clubhuis van de MCNH voorafgaand aan de rit wordt jullie aangeboden door de MCNH. Als we tijd over hebben bakken we hier ook nog een lekkere cake bij.

Het is mogelijk in de directe omgeving van de start te overnachten, bij camping De Schaapskooi aan de Hellendoornseweg 48 7447SH te Hellendoorn, telefoonnummer 0548-681352.

Vanwege het beperkte aantal plekken op deze leuke boerencamping is tijdig reserveren rechtstreeks bij deze camping gewenst.

Wij hopen jullie te zien op onze 49e VMC rit in Hellendoorn,

Namens de Motorclub Nijverdal Hellendoorn, Marcel Schuurman

VMC INSCHRIJFFORMULIER 2021

Wat is de V.M.C.?

De Veteraan Motoren Club is een vereniging van mensen, die eigenaar zijn van een oude motorfiets of daar belangstelling voor hebben. Het gaat hierbij om motoren met een bouwjaar tot en met 1940. De V.M.C. telt momenteel ± 1200 leden en donateurs.

De belangstelling beperkt zich niet alleen tot het restaureren van de motoren en het in stand houden van een ‘rijdend museum’, maar strekt zich ook uit tot andere zaken die met de motorfiets te maken hebben, zoals documentatie, reclamemateriaal, foto’s, accessoires, etc.

Hoe is de V.M.C. georganiseerd?

De V.M.C. is een landelijke vereniging, die is opgesplitst in regio’s. Het landelijk bestuur is verantwoordelijk voor de algemene gang van zaken; de regiobesturen coördineren de activiteiten binnen de regio. Zij organiseren in het winterseizoen een aantal regio-avonden. Tijdens deze avonden worden films vertoond, restauratietips gegeven en uiteraard op een zeer gezellige manier ervaringen uitgewisseld.
De V.M.C. kent daarnaast een aantal merkencontactpersonen, die onze leden kunnen bijstaan bij het vinden van gegevens over hun merk motor.

De belangrijkste activiteit van de V.M.C. zijn de ritten. Wij willen de mensen in het land graag laten meegenieten van het ‘rijdend museum’ met vaak prachtig gerestoreerde stukjes mechanisch vakmanschap uit vroeger tijden.
Jaarlijks worden er overal door het land zo’n 40 ritten georganiseerd, waaronder de Hellendoorn rit.

Reglement:
De MCNH houdt zich bij het organiseren aan het reglement van de VMC, waaraan organisatoren en rijders zich dienen te houden.
Het reglement is hier te bekijken.


VMC