De MCNH werkt jaarlijks mee aan de organisatie van een VMC rit. VMC staat voor Veteranen Motoren Club. Leden van de VMC hebben motoren die gebouwd zijn voor 1940. Er zijn motoren bij van meer dan 100 jaar oud. Sinds 2015 is er ook een oldtimerklasse met motoren van 25 jaar en ouder.

De rijders mogen tijdens de ritten geen gebruik maken van snelheidsmeter of kilometerteller en moeten toch een gemiddelde snelheid van 36 kilometer per uur proberen te rijden. Iedere minuut te vroeg of te laat levert een strafpunt op. Ervaren VMC rijders kunnen dit goed inschatten. Voor klassiekers (motoren vanaf 1950) geldt een gemiddelde snelheid van 40 km/h.

Vanaf 10.31 starten de klassiekers, en vanaf 11.01 uur starten de veteranen bij clubhuis Het Mollenhol aan de Imminkservestraat 4 in Hellendoorn. De rit bestaat uit twee delen. Na het eerste deel is er een pauze van een uur. Hier kunnen de motoren even afkoelen en kunnen de rijders de inwendige mens verzorgen.

De motoren rijden twee routes en een demoronde over de wielerbaan op Sportpark Gagelman. De motoren zijn onderweg te zien, maar rijden dan wel een gemiddelde snelheid waardoor ze wel door moeten rijden. Er zijn drie plaatsen om de motoren goed te bekijken:
MCNH Clubhuis het Mollenhol waar de motoren starten, bij het pauzepunt, de parkeerplaats achter Albert Heijn Rob Loomans in Hellendoorn en op Sportpark Gagelman in Nijverdal, waar de motoren ook rijdend goed te zien zijn.

Wie deze vaak prachtig gerestaureerde motoren wil komen bewonderen is van harte welkom vanaf 9 uur bij clubhuis Het Mollenhol in het eerste weekend van juli. Voor meer informatie zie www.vmcmotor.nl of bel met Marcel Schuurman.