Brommerklasse keert terug bij de MCNH

Brommerklasse keert terug tijdens de Open beker-/Clubcrossen in het seizoen 2017. Afgelopen zaterdag kwam er een groep brommer jongens langs in het Koetreehuus om de plannen te bespreken. Het lijkt erop dat er animo is om een leuke klasse te vullen, en daarom organiseert de MCNH bij Clubcross 1 (08-04) & 3 (13-05) van het seizoen 2017 een demo-wedstrijd. Wanneer dit goed verloopt en er daadwerkelijk voldoende rijders zijn, zullen we de brommerklasse ook toevoegen aan de Clubcrossen 4, 5 en 6. Er wordt in eerste instantie geen onderscheid gemaakt tussen verschillende brommer en zullen dus bij elkaar in rijden.

Er wordt in de brommerklasse ZONDER transponder gereden!

De demo-wedstrijden:

Brommer rijden kan natuurlijk niet onverzekerd, er is met de KNMV een overeenkomst afgesloten zodat de rijders de twee demo-wedstrijden kosteloos verzekerd zijn. De brommerrijders dienen zich s ’ochtends voor aanvang van de demo-wedstrijd aan te melden in het Koetreehuus.

Om de rijders te stimuleren heeft de MCNH besloten voor de twee demo-wedstrijden ook geen inschrijvingsgeld te vragen. De twee demo-wedstrijden zullen voor de brommerrijders qua deelname dus geheel kosteloos zijn.

Overige wedstrijden:

Wanneer er genoeg animo is voor de brommerklasse zal de MCNH de brommerklasse ook toevoegen aan het programma van de Clubcrossen 4, 5 en 6 en natuurlijk het Heldersfees. Echter dient de brommerrijder dan te beschikken over een KNMV Basis Sport Licentie. Ook voor trainen op het Circuit de Koetree moet men in het bezit zijn van deze KNMV licentie.

Aanvragen KNMV Basis sport licentie

Tarieven:

Wedstrijden brommerklasse:
Niet Leden:        €8,- (M.u.v. de demo-wedstrijden)
Leden:                 €6,- (M.u.v. de demo-wedstrijden)

Trainen brommers: €5,- per keer (In het bezit zijn van een KNMV Basis sport licentie)
MCNH lid + Mini Koetreekaart: Hele jaar gratis trainen. (In het bezit zijn van een KNMV Basis sport licentie)

De brommers kunnen op maandag en woensdag op de mini baan trainen en zaterdag van 13:00 tot 14:00 op de grote baan daarna tot 17:00 op de mini baan. (Mits het Circuit geopend is, dit kunt u checken op www.mcnh.nl)

GRATIS LIDMAATSCHAP VOOR NIEUWE JEUGDLEDEN OOK IN 2017.
Om de stap naar de motorsport nog kleiner te maken biedt de MCNH elk nieuw jeugdlid tot 16 jaar (t/m 15 jaar) een gratis lidmaatschap aan voor 2017.

Lid worden kan via de volgende link: https://www.mcnh.nl/algemeen/tarieven/

Ook dient een rijd(st)er beschermd te zijn als hij/zij op circuit de Koetree rijdt. Het is reglementair verplicht om beschermende kleding te dragen. De uitrusting van de rijd(st)er bestaat uit:

 Verplicht:
– Cross-shirt (Lange mouw)
– Crosslaarzen
– Crosshelm
– Crossbroek
– Crossbril
– Crosshandschoenen

 Aanbevolen:
– Bodyprotector
– Elleboogbeschermers
– Kniebeschermers/braces
– Nek protectie (bijv. Leat Brace)
– Niergordel

 Verboden:
– Het rijden met een helm camera (Bijv. Go Pro)

Als u vragen heeft kunt u contact op nemen met: ccc@mcnh.nl of Arjen Nekkers +31 6 51965840.