Hierbij een verslag van de opening van het circuit de Koetree, van onze razende reporter Inge Hendriks.

Het kan niemand bijna ontgaan zijn na alle aandacht in de pers; op zaterdag 6 april is de vernieuwde Koetree onder overweldigende belangstelling geopend.

Een nieuw hoofdstuk
Na jaren van voorbereiding is er weer een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de vele hoogtepunten die we als MCNH al met elkaar hebben beleefd. Een geheel vernieuwd circuit in de bossen van Hellendoorn, dat voldoet aan de eisen van de moderne tijd en aan de strenge veiligheidseisen van de KNMV.

Dank aan de vele vrijwilligers
Tijdens de opening sprak voorzitter Dennis Laing zijn dank uit naar de vele vrijwilligers die zich het afgelopen half jaar hebben ingezet om het circuit opnieuw aan te leggen.

Een speciaal woord van dank aan Marijn ten Cate die het nieuwe circuit heeft getekend. Ook Arie Winters werd in het zonnetje gezet omdat hij als generaal/coördinator de boel en alle vrijwilligers in goede banen heeft geleid. Ook Sjors Wermink werd bedankt omdat hij een aantal jaren geleden met het idee kwam, om het circuit grondig te vernieuwen.

Daarna was het woord aan de KNMV-directeur Patrice Assendelft die aangaf dat hij diep onder de indruk was van het vele werk dat was verzet, maar nog meer van de goede relatie met de gemeente en de provincie. Tegenwoordig kom je vaker tegen dat circuits worden gesloten, dan dat er circuits vernieuwd worden.

Wethouder Margreet Overmeen-Bakhuis was uitgenodigd om de openingshandeling te verrichten. Ze had haar witte jurkje thuis gelaten, ondanks het feit dat ze niets van motorsport wist en erkende dat ze ook niet had geweten dat er een circuit in de Hellendoornse bossen lag. Maar na de openingshandeling, zal ze haar leven lang waarschijnlijk niet meer vergeten hoe het circuit de Koetree eruit ziet.

Als openingshandeling mocht de wethouder namelijk mee in het zijspan bij Arie Winters. Als volleerd bakkenist, reed ze een (half) rondje over het circuit en knipte ze vervolgens het lint door.

Na een spannende demo-cross wedstrijd was het tijd voor gezelligheid met een spetterend optreden van Kapitein Høk. En het bleef nog lang gezellig.