Zondag 30 augustus 1970 werd er door de MCNH de eerste nationale motorcross wedstrijd georganiseerd. Die wedstrijd is vandaag 50 jaar geleden en daar kijken wij even terug.

In ons jubileumboek 40 jaar MCNH (gemaakt in 1996) staat de volgende tekst over de Haarlerbergcross.
De motorclub liet de jaren zestig achter zich en in 1970 was de eerste en enige nationale cross, die de MCNH organiseerde voor het Nederlands kampioenschap van de KNMV, een feit. In het clubblad van juni 1970 lezen wij dat er tijdens de jaarvergadering meerdere stemmen opgingen om als grote motorclub met veel crossende leden zelf eens een motorcross te organiseren. Besloten werd om deze wedstrijd op 30 augustus te houden. Op de Haarlerberg werd speciaal hiervoor een circuit, met een lengte van 1500 meter, aangelegd. Dit gebeurde onder leiding van Evert Hendriks in samenwerking met leden van de club. In de volksmond heette deze ploeg “De Limonade ploeg”. Voor een groot deel was de aanleg van dit circuit te danken aan de beheerder van het landgoed de Sprengenberg, Henk Bekkernens, tevens lid van de MCNH. Niets werd aan het toeval overgelaten. Er werd een speciale regenverzekering afgesloten bij assurantiekantoor G. Keverkamp. Dit bleek volstrekt overbodig daar de weergoden de MCNH gunstig gezind waren. Er werd gereden in de 50cc klasse junioren. In deze klasse kwamen 44 rijders aan de start, waaronder negen leden van de MCNH. In de 250cc junioren verschenen 50 rijders aan de start ook hier stonden negen MCNH leden hun mannetjes. Bij de zijspan junioren verschenen zestien combinaties aan de start. De winst viel ten deel aan Cor Veldkamp in de klasse tot 250cc. 

Hieronder vinden jullie krantenknipsels over de Haarlerbergcross.

De MCNH is bezig om een archief aan te leggen en alle verhalen, foto’s en beeldmateriaal te verzamelen. Heb je verhalen/foto’s/beeldmateriaal dan kun je dat mail naar media@mcnh.nl. 
Heb je nog echte foto’s en mogen wij die inscannen, stuur dan ook mailtjes aan media@mcnh.nl met je telefoonnummer en wij nemen dan contact met je op.