Onze toercommissie is in 1974 door een klein vriendenclubje gestart als onderdeel van de MCNH. Elke vriend nam weer een vriend of bekende mee waardoor de toerclub begon te groeien. Zo zijn we bijna 50 jaar later uitgegroeid tot een toerclub met ongeveer 125 leden. Volgens de statuten van onze vereniging is een van de doelen, het onderhouden en vormen van een vriendschapsband tussen de leden. En eerlijk gezegd, gaat dat bij ons wel vanzelf.

We organiseren verschillende evenementen zoals toertochten, feestjes, gezellige clubavonden en een treffen. Twee keer per jaar gaan we met de motor naar het buitenland. In het Pinksterweekend en in het laatste weekend van augustus. Vaak gaan we naar Duitsland en zo nu en dan maken we eens een uitstapje naar België, Luxemburg, of zelfs buiten de EU, zoals Groot-Brittannië. De meeste activiteiten organiseren we vanuit ons clubhuis, “Het Mollenhol”. Wij als toerclub beheren en onderhouden ons clubhuis, waar we best trots op zijn. Van buiten afgewerkt met stijlvol Douglashout en van binnen gezellig aangekleed. Voel je welkom om eens een biertje te komen drinken met ons.

We zijn gek op motorrijden. Daarom hebben we dus meerdere toertochten per jaar, doen we eens mee aan een rijvaardigheidstraining en volgen de meesten van ons de motorraces als MotoGP, WSBK en de Isle of Man TT. De toertochten zijn voor iedereen toegankelijk en zijn vaak te rijden in twee afstanden. Een korte versie van 150 tot 200 kilometer en een lange versie die kan oplopen tot een 300 kilometer. Ze starten altijd bij ons clubhuis, die dan om 9 uur open gaat. Routes zijn te rijden met je navigatie en bij ons in te laden. Inschrijven kan ook van te voren, we mailen je dan de route de vrijdag voor de toertocht. Meer info? Houd de site in de gaten, dan volgt de inschrijflink vanzelf, of stuur een mailtje naar toer @ mcnh.nl

Meerdaagse ritten rijden we twee keer per jaar en sommigen van ons op eigen initiatief nog vaker. De toerclub regelt er in ieder geval twee. het Eigenweekend met Pinksteren. Deze is alleen voor leden en introducés van leden. We vertrekken op vrijdag en komen terug op Pinkstermaandag. Zo hoeven de meesten maar 1 dag vrij te nemen van hun werk. Eens in de zoveel jaar gaan we eens wat verder weg en maken we er vijf of zes dagen van, zo zijn we in 2022 naar Engeland geweest. In 2025 gaan we wederom naar Engeland, dan zijn we van plan om Wales te verkennen.
In het laatste weekend van augustus rijden we de Molshooptoer. Deze bestaat uit drie dagen, met elke dag verschillende routes tussen de 250 en 400 kilometer. Deze tocht gaat vaak naar een Duits gebergte en heel soms rijden we eens een stukje door België of Luxemburg.

Verder organiseren wij nog het Toerkampioenschap waarbij de drie rijders die de meeste kilometers hebben genoteerd er met de prijzen vandoor gaan en hebben we de MCNHGP competitie waarmee je punten kunt winnen door je eigen MotoGP team in elkaar te zetten. Ook hebben we een stickerkampioenschap, waarbij het de bedoeling is om zo ver mogelijk van huis een MCNH sticker op een plaatsnaambord te plakken. Tot nu toe is Durness, helemaal boven in Schotland gehaald als verste plek (1508 kilometer van Hellendoorn).

Als laatste, maar niet de minste, hebben wij een clubkrantje die wij trots Pleeriezers & Sløttelbakk’n noemen. Dit krantje staat dankzij onze actieve redactie maandelijks bomvol weetjes, feiten, nieuwtjes en mooie verhalen over onze club en haar leden. Kijk maar eens verder op de site en lees eens een krantje door. Sinds 2023 wordt het papieren krantje in full-colour geprint, waardoor we nog meer leesplezier voor onze leden bieden.