MCNH Toer is gestart in 1974 als een vriendenclubje toerrijders welke al lid waren van de MCNH. Dit vriendenclubje is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige toerclub met ongeveer 80 leden. Sinds 1999 beheert de toercommissie Het Mollenhol, het clubhuis van de MCNH, waar of van waaruit diverse activiteiten zoals toertochten worden georganiseerd.

 

Maandelijks is er op een vrijdag een clubavond voor de toerleden. Tijdens die avond kunnen de leden gezellig met elkaar wat drinken en bijpraten.

 

De activiteiten van de ToerCommissie bestaan onder meer uit het rijden en uitzetten van toertochten, volgen van VRO opleidingen, TT BBQ en de Zomertijdparty. De Toer heeft ongeveer 80 leden van 20 tot 75 jaar oud. Inmiddels hebben een groot aantal leden een zeer ruime motorervaring en wordt hieraan  jaarlijks ook gewerkt door het volgen van rijvaardigheid opleidingen en circuit trainingen.

 

De toercommissie van de M.C.N.H. zet elk jaar de volgende toertochten uit:
·        Klappertandrit, 2de weekend van maart
·        Voorjaartoertocht WRTN, eerste weekend van mei
·        Eigen Weekend, tijdens Pinksteren
·        Molshooprit, eerste weekend van juni
·        Klepperrit op de woensdag van het Helders Fees
·        2 daagse Molshooptoer, laatste weekend van augustus
·        Najaartoertocht, eerste weekend van september
·        Bladerrit, laatste weekend van september

De meeste van deze toertochten zijn  voorzien van een korte en een lange route, daarbij ligt de korte vaak tussen de 160 en 200 km en kan de lange route oplopen tot een kleine 300 km.

 

 

De Tweedaagse Molshooptoer gaat meestal door het Duitse middelgebergte naar een camping/herberg. Daar wordt overnacht en gebarbecued. Deze toertocht is meestal een kleine 750 km lang en gaat voor een groot gedeelte door de bergen van Het Weserbergland, Teuteburgerwald of het Sauerland. Al onze uitzetters doen hun uiterste best om u een zo mooi mogelijke route voor te schotelen.

De toertochten beginnen in ons Clubhuis “Het Mollenhol” aan de Imminkservestraat 4 in Hellendoorn, bij het inschrijfgeld zit een kopje koffie inbegrepen. Aan deze toertochten kunnen leden en niet Leden van de M.C.N.H. meedoen.

Verder organiseert de toercommissie een Eigenweekend in het Pinksterweekend. In deze vier dagen wordt er in 1 dag naar het hotel/herberg gereden, hebben we 2 dagen met de mooiste routes vanuit het hotel, welke altijd in een prachtig toergebied ligt zoals de Eifel, het Sauerland of de Harz in Duitsland. Voor dit eigenweekend worden mooie aan- en terugrijroutes gemaakt en elke dag een mooie toertocht door de bergen. Verder zijn deze weekenden altijd beregezellig. Aan dit weekend kunnen alleen leden, of mensen die uitgenodigd zijn door leden meedoen.

De ToerCommissie roept ook elk jaar haar toerkampioen uit op de gezamenlijke feestavond van de M.C.N.H. Diegene die de meeste kilometers maakt in hun vrije tijd (woon werk verkeer wordt niet meegeteld) wordt daar gehuldigd tot “Toerkampioen”. De eerste drie (M.C.N.H.-leden) worden beloond met een beker.

De Toer heeft een eigen redactie die het clubblad “Pleeriezers en Sløttelbakk’n” verzorgt welke elke maand uitkomt.

Zoals u leest is de toerafdeling van de M.C.N.H. een gezellige en actieve club. U bent van harte welkom om een keer te komen toeren of om een keer langs te komen in ons clubhuis.

Toercommissie M.C.N.H.