Op 6 maart gaat het MotoGP seizoen weer van start en in de startlijsten zien we veel opmerkelijke dingen.

Bij de Moto3 bijvoorbeeld: Van de 14 nieuwkomers, komen er 8 uit de Red Bull Rookies Cup. Daniël Holgado staat overigens niet als “nieuw” in de Moto3 lijst, omdat hij afgelopen jaar al een paar keer met een wildcard in de Moto3 heeft gereden.
Ook opvallend, de winnaar van de Red Bull Rookies cup, David Alonso, stapt niet over en probeert aankomend jaar zijn titel in de Rookies Cup te prolongeren.
Grappige is, dat Holgado óók gewoon in de Rookies cup rijdt, dus naast zijn Moto3 debuut.

Verder is er nog Ana Carrasco. Eigenlijk is ze niet nieuw in de Moto3. In 2013 – 2015 kwam ze ook in deze klasse uit, maar maakte daarna de overstap naar het World SuperSport 300 kampioenschap. Dit jaar keert ze dus terug naar de MotoGP Paddock.

Vanuit de Moto3, stromen de coureurs voornamelijk door naar de Moto2. Onder andere Pedro Acosta, die in 2021 kampioen werd in de Moto3. Ook oude rot Fenati keert terug in de Moto2.

Als laatste gaat Zonta van den Goorbergh (ja, zoon van oud-GP rijder Jurgen) van start in de Moto2. Enigszins opmerkelijk, want in 2019 en 2020 reed hij in de Red Bull Rookies Cup, en afgelopen jaar nam hij deel aan het Moto3 Junior kampioenschap. Hij slaat dus het wereldkampioenschap Moto3 over, en stapt gelijk op zo’n Triumph met 765cc.

De laatste Moto3 rijder die over stapt is Darryn Binder. Klopt, het kleine broertje van Brad. Hij slaat de Moto2 over, en gaat gelijk voor 1000cc in de MotoGP.

Daar komt hij onder meer terecht tussen Herintreder Andrea Dovizioso, die vorig jaar een tussenjaartje had, maar vanaf september al weer voor Yamaha reed. Verder komen de nieuwelingen in de MotoGP allemaal uit de Moto2, waaronder regerend wereldkampioen Remy Gardner.

Met al deze wisselingen lijkt het weer een zeer spannend seizoen te worden.

Wie nog een Ziggo-abo heeft lopen voor de F1 kan deze wel aanhouden. Ondanks dat zij de F1 niet meer uitzenden, hebben ze wel de MotoGP rechten overgenomen van Eurosport. Dus nu wordt een Ziggo abo pas écht interessant.

 

Inschrijving MCNHGP