Elk jaar organiseert de MCNH de Molshooptoer. Dit is een tweedaagse toertocht door Duitsland, die elk jaar wordt verreden aan het einde van de vakantie.

Zaterdag 31 augustus en zondag 1 september wordt de 2-daagse MCNH Molshooptoer weer verreden! We gaan dit jaar naar het Weserbergland, naar het plaatsje Höxter.

Het heeft altijd wat voeten in de aarde om een geschikte overnachtingsplek te vinden voor een flinke groep motorrijders. Gelukkig hebben we in het plaatje Höxter het hotel ‘Am Jakobsweg’ gevonden met een kleine 40 slaapplaatsen en een mogelijkheid om te kamperen in ‘die Wiese’, een prachtig weilandje naast het Hotel.

Voor de MCNH Molshooptoer van dit jaar hebben we voor de heenweg keuze uit drie mooie aanrijdroutes van 404km, 356km of 327km.
Vanaf het plaatsje ‘Melle’ komen de routes weer samen en rijdt iedereen de laatste 180km bochtige kilometers dezelfde route. Da’s natuurlijk leuk om hierover na te praten bij de BBQ! Voor de terugweg op zondag hebben we keus uit twee routes van 405km en 327km. We zien jullie graag terug bij het Mollenhol aan het eind van de rit.

Een tipje van de sluier….We starten zoals gebruikelijk weer vanuit ons clubhuis “Het Mollenhol” in Hellendoorn en gaan via mooie bochtige wegen door Twente richting de grens van Duitsland. Daar pakken we een stuk snelweg waarna we in het Teutoburgerwald de snelweg bij Ibbenbüren (404km; 96km Autobahn), Uphausen (356km; 127km Autobahn) of Melle (327km; 141km Autobahn) weer verlaten.

De rest van de route loopt al slingerend door de bergen van het Teutoburgerwald en het Weserbergland ! Er is gekozen voor een stukje snelweg zodat je relatief snel in de bergen kunt rijden. Dit houdt in, afhankelijk welke route je kiest, dat de heenweg ruim 180 km ~ 300 km door de bergen gaat!

Op zondag rijden we weer terug naar Hellendoorn. We hebben hier keus uit een lange- en korte route. De lange route (405km) bevat een aantal mooie lussen die er te vinden zijn in het Weserbergland en Teutoburgerwald. De korte route (327km) volgt de lange route echter zonder deze extra lussen. Beide terugrijroutes bevatten ongeveer 100km Autobahn.

Inschrijven kan ook zaterdagmorgen tussen 8.00 – 9.30 uur in ons clubhuis “het Mollenhol” Imminkservestraat 4, 7447 AZ in Hellendoorn.

De inschrijving voor de 2-daagse MCNH Molshooptoer kost voor bestuurders €17,50 en voor bijrijders €7.50. Deze kosten dienen zaterdag 31 augustus in het Mollenhol aan de Imminkservestraat 4 te worden voldaan, alwaar je de routes krijgt voor zaterdag en zondag.
De inschrijfkosten zijn enkel voor de routes. Overige kosten zoals de overnachting, Ontbijt/BBQ en eigen consumpties moeten ter plekke bij het Hotel worden afgerekend.

De prijzen voor het overnachten, BBQ en Frühstück die we met het hotel hebben kunnen afspreken zijn als volgt, alle prijzen zijn per persoon:
– €60,00 voor een “Einzelnzimmer”
– €30,00 voor een “Doppelzimmer”
– €25,00 voor een “Mehrbettzimmer”
– €10,00 voor een “Zeltplatz”
– €19,50 voor het BBQ en Frühstück

Het adres van het hotel is:
Hotel Am Jakobsweg
Hauptstraße 24
37671 Höxter
+49 5278 9525 989

Als je zeker wilt zijn van een slaapplaats is het handig om vooraf te reserveren. Dit kan door onderstaand formulier in te vullen.
Voor meer info of als je de route vooraf al wilt ontvangen, mag je altijd bellen met: Harm Wemekamp +31 6 250 98 536 Of stuur even een mailtje naar: mcnh.molshooptoer@gmail.com.

Met vriendelijke groet,

De Uitzetters
Ben Rikkert en Harm Wemekamp