Molshooptoer

Elk jaar organiseert de MCNH de Molshooptoer. Dit is een driedaagse toertocht door Duitsland, die elk jaar wordt verreden aan het einde van de vakantie.

Graag nodigen we je namens de MCNH uit voor de Molshooptoer 2021. Vorig jaar was de eerste 3-daagse MCNH Molshooptoer en dat is goed bevallen ! Een no-brainer dus om ook dit jaar een toer van drie dagen te organiseren. De
Molshooptoer wordt verreden van vrijdag 27 augustus tot en met zondag 29 augustus.

 

 

 

Dit jaar bezoeken we het schilderachtige Eifelgebirge, tussen de rivieren Maaren en Moezel. Deze rivieren slingeren door de dalen van de Eifel. Hier vandaan slingeren er links en rechts mooie wegen de bergen in !
We overnachten in het kleine, maar gezellige plaatsje Lutzerath. We hebben bij Hotel Maas (https://www.hotel-maas.de) kamers gereserveerd voor zo’n 50 personen. Daarnaast is het ook mogelijk om je tentje op te slaan bij het hotel.

Voor de MCNH molshooptoer van dit jaar gaan we dieper Duitsland in dan dat we in jaren hebben gedaan ! We hebben voor de heenweg keuze uit twee aanrij-routes. 1 van 426km en 1 van 548km. Beide routes hebben een stuk snelweg van resp. 180km (246km bochten) en 162km (386km bochten). Bij het verlaten van de snelweg komen de routes pas bij het hotel weer bij elkaar.

 

De extra dag gebruiken we voor een mooie tocht door het ‘Eifelgebirge’ und Moselthal’ ! Hier kan je kiezen uit maar liefs 8 routes variërend van 340km tot 523km. Laden van routes is mogelijk in het hotel zodat je als groep dezelfde route kunt rijden. Onderweg kun je op verschillende plekken een lekker restaurant, stube of dönerkeet vinden want een ‘biker moet ook bikken’. Vergeet niet te zwaaien naar mede Molshooptoerders … Hallo ! Vervolgens pak je de route weer op die je, al slingerend door de bergen, je richting hotel ‘Maas’ zal leiden.

 

 

 

Voor de terugweg op zondag hebben we, net als de heenweg, keuze uit twee routes. 1 van 320km en 1 van 370km. Vanaf het hotel vertrekken we via een paar mooie lussen richting het Mollenhol. De terugreis zal voor ongeveer 50% uit snelwegen bestaan. We zien jullie graag terug bij het Mollenhol om wat na te praten over de toer.

 

 

 

Opgeven voor de MCNH Molshooptoer 2021

 


Opgeven gaat net even wat anders dan voorgaande jaren. Dit gaat uitsluitend met het inschrijfformulier op de MCNH site waarbij je gelijk dient te betalen. Na het invullen van je gegevens en keuzes wordt je naar een betaalpagina geleid waar je met Ideal het inschrijfgeld én voor het hotel betaalt.

Klik hier om het inschrijfformulier te openen en mee te gaan met onze Molshooptoer!

 

 

 

 

Inschrijven MCNH Molshooptoer 2021

We vertrekken op vrijdag 27 augustus tussen 8.00 – 9.30 uur bij ons in “het Mollenhol” (Imminkservestraat 4, 7447AZ, Hellendoorn).
De kosten zijn: €22,50 voor bestuurders en €12.50 voor bijrijders. (Deze kosten heb je al voldaan bij het opgeven). De kosten voor het inschrijven zijn enkel voor de routes voor vrijdag, zaterdag en zondag. Indien je je hebt opgegeven via het inschrijfformulier dan sturen we de routes een aantal weken voor de toer naar je toe zodat je deze thuis kunt laden in je navigatiesysteem. Ook is er een laptop vrijdag beschikbaar en iemand om je te helpen bij het laden van de routes.

Reserveren Hotel
Samen met het hotel hebben we een ‘All Inclusive’ arrangement afgesproken. De prijzen hiervoor zijn per persoon / per nacht:
– € 79,- voor een 1-Persoonskamer
– € 72,- voor een 2-persoonskamer of Mehrbett Zimmer
– € 36,- voor een tentplek

‘All Inclusive’ houdt in: Overnachting, Ontbijtbuffet, Avondeten in buffetvorm én consumpties tussen 17.00 – 0.00 (géén sterke drank !).

Eventueel bijkomende kosten die buiten het arrangement vallen (zoals consumpties ná 0.00) dienen zelf en rechtstreeks met het Hotel te worden afgerekend.

Corona
We gaan ervan uit dat iedereen zijn/haar verantwoording neemt. Niet allen voor zich zelf maar ook voor alle andere deelnemers. Aanvullende (Duitse) richtlijnen dienen we te respecteren. We proberen iedereen die zich opgeeft zoveel mogelijk te informeren rondom de geldende richtlijnen om zodoende goed voorbereid aan de Molshooptoer 2021 te kunnen deelnemen. Je persoonlijke gegevens geven we door aan het hotel i.v.m. gastenregistratie.

 

 

 

 

Overige Opmerkingen
Je reservering voor het hotel is pas definitief nadat je op het opgegeven mailadres een bevestiging van ons hebt ontvangen.

De MCNH heeft afspraken met het hotel gemaakt die niet vrijblijvend zijn. Dit houdt in dat kosten voor annuleren in rekening gebracht kunnen worden. De stand van 23 juli 2021 geven we door aan het hotel als ‘definitieve’ lijst! Mocht je door omstandigheden niet meekunnen terwijl je je wel hebt opgegeven, kunnen er annuleringskosten worden doorberekend !

We gaan er van uit dat iedereen over een navigatiesysteem beschikt.
Routes komen alleen beschikbaar in de laatste versie Garmin kaartmateriaal en als GPX bestand.

Gebruik het inschrijfformulier om bijzonderheden en/of opmerkingen aan te geven zoals bijvoorbeeld: speciale dieet wensen, bij wie je op de kamer wilt, etc.

Lukt het opgeven niet ? Niet opgeven, stuur een mailtje of appje ! Ook voor meer info kun je bellen met: Harm Wemekamp +31 6 250 98 536 of stuur een mailtje naar: mcnh.molshooptoer@gmail.com.

Met vriendelijke groet,

De Uitzetters
Ben Rikkert en Harm Wemekamp