Elk jaar organiseert de MCNH de Molshooptoer. Dit is een normaal een tweedaagse toertocht door Duitsland, die elk jaar wordt verreden aan het einde van de vakantie.

Dit jaar wordt van vrijdag 28 augustus tot en met zondag 30 augustus de 3-daagse MCNH Molshooptoer verreden! Je leest het goed: 3 DAAGSE MOLSHOOPTOER. De aanleiding voor een 3-daagse dit jaar komt doordat dat de MCNH een monstertoer naar Engeland heeft georganiseerd. Hierdoor kwam het ‘Eigen Weekend’ te vervallen. Da’s natuurlijk jammer en vandaar dit jaar een 3-daagse!

We gaan dit jaar naar het Rhein-Westerwald, naar het plaatsje Waldbreitbach. We strijken neer in hotel ‘zur Post’ www.hotelzurpost.de
We hebben 20 kamers gereserveerd die als 2-persoonkamer en 3/4- persoonskamer ingericht kunnen worden. Er is bij het hotel geen mogelijk om je tentje op te slaan. Er zijn wel campings in de buurt. Bijvoorbeeld eentje op 300m afstand en een andere 500m afstand van het hotel. Mensen die hier gebruik van willen maken kunnen in het hotel ontbijten. Wil je hier gebruik van maken dan kan, via het hotel, een campingplek gereserveerd worden.

Voor de MCNH molshooptoer van dit jaar hebben we voor de heenweg keuze uit drie mooie aanrij-routes variërend van 350km tot 470km. In de buurt van het plaatsje ‘Morsbach’ komen de routes samen en rijdt iedereen de laatste 120 bochtige kilometers dezelfde route. Da’s natuurlijk leuk om over na te praten bij het avondeten. De kortste route bestaat voor een deel uit een stuk snelweg van ongeveer 40km. De andere routes pakken een stuk Sauerland mee! Dit onder het mom van ‘we zijn er nu toch’. Uiteindelijk komen de routes op de mooie wegen die het Rhein-Westerwald ons te bieden heeft.

De extra dag gebruiken we voor een mooie tocht door het Rhein-Westerwald, Eifel en Moezel! Hier kan je kiezen uit routes van 350km tot 450km.

In de basis rijd iedereen dezelfde route echter hebben we een aantal lussen opgenomen zodat iedereen aan zijn of haar trekken komt. Ben je het zelf die rammelt en niet je motor? Zoek dan een lekker restaurant, stube of dönerkeet langs de route. Vergeet niet te zwaaien naar mede Molshooptoerders! Pak vervolgens de route weer op die je, al slingerend door de bergen, je richting hotel ‘zur Post’ zal leiden.


Voor de terugweg op zondag hebben we ook keus uit twee routes van 320km en 370km. Vanaf het hotel vertrekken we via een paar mooie lussen richting het Mollenhol. De terugreis zal voor ongeveer 50% uit snelwegen bestaan. We zien jullie graag terug bij het Mollenhol aan het eind van de rit om over de Molshooptoer na te praten.

Inschrijven Molshooptoer 2020
Inschrijven voor de Molshooptoer 2020 kan vrijdag of zaterdag in “het Mollenhol” Imminkservestraat 4, 7447 AZ in Hellendoorn tussen 8.00 – 9.30 uur. De kosten zijn €22,50 voor bestuurders en €12.50 voor bijrijders. Dit is de normale prijs voor onze 2-daagse Molshooptoer, de derde dag krijg je van ons cadeau. Deze kosten dienen voldaan te worden in “het Mollenhol” op vrijdag of zaterdag. Je krijgt dan de routes voor vrijdag, zaterdag en zondag. Let op: Kosten voor het inschrijven zijn enkel voor de routes.

Reserveren Hotel
Samen met het hotel hebben we de volgende prijzen per persoon / per nacht afgesproken op basis van half-pension:
– € 69,- voor een 1-Persoonskamer
– € 63,- voor een 2-persoonskamer of 3/4 Persoonskamer
– € 25,30 zonder overnachting en enkel ontbijt en avondeten
Dit is inclusief: Welkomsdrankje, Overnachting(en), ontbijtbuffet én avondeten (ook vegetarisch) met soep vooraf, hoofd-gerecht en dessert e.e.a. in de vorm van koud- en warm buffet.

Ondanks dat het dit jaar een 3-Daagse toer betreft kan men als vanouds ervoor kiezen om twee dagen te rijden met 1 enkele overnachting. De genoemde prijzen blijven hiervoor ongewijzigd.

Het reserveren van een slaapplek voor de Molshooptoer 2020 kan alleen met het inschrijfformulier via de site van de MCNH.

Kosten voor de overnachting(en) en bijkomende kosten zoals eigen consumpties dienen rechtstreeks met het Hotel te worden afgerekend.

Corona:
We gaan ervan uit dat iedereen zijn/haar verantwoording neemt. Niet voor zich alleen maar ook voor andere deelnemers. Aanvullende (Duitse) richtlijnen dienen we te respecteren. We proberen iedereen die zich opgeeft zoveel mogelijk te informeren om zodoende voorbereid aan de Molshoopotoer 2020 te kunnen deelnemen.

Opmerkingen:
Je reservering voor het hotel is pas definitief nadat je op het opgegeven mailadres een bevestiging van ons hebt ontvangen.

De MCNH heeft afspraken met het hotel gemaakt die niet vrijblijvend zijn. Dit houdt in dat kosten voor annuleren in rekening gebracht worden. De stand van 12 juli 2020 geven we door aan het hotel als ‘definitieve’ lijst! Mocht je door omstandigheden niet mee kunnen terwijl je je wel hebt opgegeven, worden de annuleringskosten als volgt doorberekend:
– Tot 30 dagen voor toerdatum; kosteloos
– 29-21 dagen voor toerdatum; 20% vd kosten
– 20-11 dagen voor toerdatum; 30% vd kosten
– 10-03 dagen voor toerdatum; 50% vd kosten
– 02-01 dagen voor toerdatum; 70% vd kosten
– ‘No show‘ wordt 100% vd kosten

We gaan er van uit dat iedereen over een navigatiesysteem beschikt.
Routes komen alleen in de laatste versie Garmin kaartmateriaal beschikbaar.

Gebruik het inschrijfformulier om bijzonderheden en/of opmerkingen aan te geven zoals bijvoorbeeld: speciale wensen, bij wie je op de kamer wilt of als je eerder aankomt.

Voor meer info kun je bellen met: Harm Wemekamp +31 6 250 98 536 of stuur een mailtje naar: mcnh.molshooptoer@gmail.com .

Met vriendelijke groet,

De Uitzetters
Ben Rikkert en Harm Wemekamp

 

De Inschrijving voor dit jaar is gesloten. We verwelkomen je graag op onze Bladerrit 27 september.

De 2/3 daagse Molshooptoer van 2021 vindt plaats in het weekend van 28 en 29 augustus.