MCNH Zomerrit 10 juli

Zijn jullie bekend met het Dwingelderveld?

Wij wel, en gaan er dwars doorheen op 10 juli, tijdens onze Zomerrit. We vertrekken vanaf ons Clubhuis het Mollenhol met de zon in de rug. Rijdend via Kloosterhaar om Hardenberg heen waar we de Duitse grens even aanraken. Dan gaan we binnendoor vanuit Gramsbergen om Hoogeveen heen om zo het Nationaal Park Dwingelderveld aan te doen. Vervolgens rijden we de zon weer tegemoet. Langs De Wijk, Balkbrug en via het mooie Twentse buitengebied van Den Ham weer terug naar het Clubhuis.

Inschrijven kan van tevoren  via deze link of ’s morgens tussen 9 en 12 in ons clubhuis:
Het Mollenhol, Imminkservestraat 4, 7447 XT Hellendoorn.
Kosten incl. koffie: € 6,- voor niet leden, € 5,- voor leden.
We hebben vanaf 9.00 de koffie klaar staan.

Motorclub Nijverdal Hellendoorn
Imminkservestraat 4
7447 AZ Hellendoorn

Tot dan!

Volgende toertochten:

17 augustus Klepperrit
26-28 augustus Molshooptoer
25 september Bladerrit

 

TOERTOCHTEN

MCNH organiseert meerdere soorten per jaar. In totaal zo’n acht stuks. Wil je eens weten hoe onze tochten er uit zien, en hoe mooi we deze kunnen uitzetten?
Stuur ons dan een mailtje via toer@mcnh.nl, dan sturen we je er een paar toe om te proberen.

Toertochten: Dit zijn 1-daagse ritten waar wij er vijf per jaar van organiseren. De Klappertandrit, Voorjaarsrit, Molshooprit, Zomerrit en de Bladerrit.

Klepperritten: Dit zijn korte toertochten van ongeveer 100 kilometer. Goed te doen op een avond, of een zondagmiddag als je geen zin hebt om de hele dag op pad te zijn, maar wel even lekker wil uitwaaien op de motor.

Meerdaagse toertochten: Wij organiseren 2 meerdaagse toertochten per jaar. Met pinksteren een 4-daagse toertocht die alleen toegankelijk is voor leden en introducés van leden, en het laatste weekend van augustus de 2-daagse Molshooptoer.

Molshooptoer

Elk jaar organiseert de MCNH de Molshooptoer. Dit is een driedaagse toertocht door Duitsland, die elk jaar wordt verreden aan het einde van de vakantie.

Graag nodigen we je namens de MCNH uit voor de 36e editie van de Molshooptoer. Net als afgelopen 2 jaar wordt dit ook weer een feestje van 3 dagen ! De Molshooptoer wordt verreden van:

 

Vrijdag 26 augustus tot en met zondag 28 augustus.

 

We gaan naar ‘het land der duizend bergen’ wat de officiële bijnaam van het Sauerland is. En waar bergen zijn, zijn geen rechte wegen.

We hebben uitdagende en leuke toertochten uitgezet waarbij we door het Sauerland gaan toeren.

We overnachten in Landgasthof Wüllner wat zo’n 15km buiten Winterberg ligt.

We hebben kamers gereseveerd voor zo’n 50 personen.

Daarnaast is het ook mogelijk om je tentje op te slaan in het veld achter het hotel.

Geef je snel op via de Clubcollect link verderop in dit artikel.

 

‘Wie trapp’m an’ op vrijdag 26 augustus. We vertrekken tussen 8.00 – 9.30 uur bij ons vanuit “het Mollenhol” (Imminkserve straat 4, 7447AZ, Hellendoorn). Voor de heenweg hebben we keuze uit ‘drie’ aanrijroutes. Om via de ‘korte’ route bij het hotel te komen stuur je iets minder dan 300 km. Om snel in het Sauerlandse te zijn hebben we een ‘middel’ route van 380km met 210km aan bochten en zo’n 170km Snelweg. Deze route kan met een exra lus verlengt worden naar 465km! De ‘lange’ route is zonder Snelweg en is 405km lang. Beide routes komen pas bij het hotel weer bij elkaar.

De zaterdag gebruiken we voor een mooie tocht door het ‘land der duizend bergen’. We hebben voor nu 1 route van 325km. (Laden van de route is mogelijk in het hotel). Het leuke van dezelfde route rijden is dat je elkaar onderweg tegen kunt komen bij, zum Beispiel: een tankstation, stübe, restaurant of dönnerkeet. Wel doorrijden want vier uur is…

Voor de terugweg op zondag hebben we, net als de heenweg, keuze uit ‘drie’ routes. De eerste van iets minder dan 300, de tweede van 380km, of ‘met lus’ van 465km. Beide met 170km aan snelweg. Ook is er de derde route zonder snelweg die je na 330km terug brengt bij het Mollenhol. Graag zien we jullie terug bij het Mollenhol om wat na te praten over de toer.


Hoe gaat e.e.a. in z’n werk:
Opgeven kan enkel nog via Harm Wemekamp. We zitten bijna vol, dus als je hem een mailtje stuurt met je wensen (aantal personen, wat voor type kamer e.d.) kijkt hij wat hij voor je kan betekenen. Harm is te bereiken via: 31 6 250 98 536 // mcnh.molshooptoer@gmail.com


Kosten voor het inschrijven:
De kosten zijn: €22,50 voor bestuurders en €12,50 voor bijrijders. Deze kosten zijn enkel voor de routes voor vrijdag, zaterdag en zondag. De routes sturen we een aantal weken voor de toer naar je toe zodat je deze thuis kunt inladen in je navigatiesysteem. Ook is er vrijdags een laptop beschikbaar en iemand om je te helpen bij het laden van de routes.


Kosten voor het Hotel:
Deze zijn nader te bepalen na contact met Harm. Hij kan dan navragen wat zij nog vrij hebben, en wat dit moet kosten.

Adres van het hotel is:
Landhotel Gasthof Wüllner
BödefelderStraße 32
59955 Winterberg – Altenfeld
+49 2977 272
info@landgasthof-wuellner.de

 

LET OP: Consumpties dienen zelf en rechtstreeks met het Hotel te worden afgerekend.

 

*(1 De kampeerders kunnen douchen in de saunaruimte en het toilet gebruiken in de ‘Grillhut’ van het hotel.

 

Corona indien van toepassing:
We gaan ervan uit dat iedereen zijn/haar verantwoording neemt. Niet allen voor zich zelf maar ook voor alle andere deelnemers. Aanvullende (Duitse) richtlijnen dienen we te respecteren. We proberen iedereen die zich opgeeft zoveel mogelijk te informeren rondom de geldende richtlijnen om zodoende goed voorbereid aan de Molshooptoer 2022 te kunnen deelnemen. Je persoonlijke gegevens geven we door aan het hotel ivm gastenregistratie.

 

Overige Opmerkingen:

Je reservering voor het hotel is pas definitief nadat je op het opgegeven mailadres een bevestiging van ons hebt ontvangen.

 

De MCNH heeft afspraken met het hotel gemaakt die niet vrijblijvend zijn. Dit houdt in dat kosten voor annuleren in rekening gebracht kunnen worden. De stand van 15 juli 2022 geven we door aan het hotel als ‘definitieve’ lijst! Mocht je door omstandigheden niet meekunnen terwijl je je wel hebt opgegeven, kunnen er annuleringskosten worden doorberekend!

 

We gaan er van uit dat iedereen over een navigatiesysteem beschikt.
Routes komen alleen beschikbaar in de laatste versie Garmin kaartmateriaal en als GPX bestand.

 

Met vriendelijke groet,

 

De Uitzetters

Ben Rikkert en Harm Wemekamp